ruben hein

zaterdag 24 augustus

20:00 uur

Play Video

Pianist, zanger en fervent vogelaar, Ruben Hein (1982) wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, eigenzinnige pianospel en soulvolle popsongs. Hein’s debuutalbum ‘Loose Fit’ bracht hij in 2010 uit en sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland. In 2018 won hij het televisieprogramma Wie Is de Mol, waar hij nationale bekendheid mee verwierf. In datzelfde jaar bracht hij zijn album ‘Groundwork Rising’ uit, waarvan onder andere de single ‘Everything I Say (Magnolia)’ opgepikt werd als Top Song bij Radio 2.

Voor het maken van zijn vijfde studioalbum besloot Ruben Hein zijn twee grootste liefdes, muziek en natuur, samen te brengen op de bijzondere plaat ‘Oceans’. Dit album was tevens het startschot voor stichting ‘Aanpoten’, welke hij samen met vriend en ecoloog Ruurd Jelle van der Leij opgestart is. De stichting heeft als doel om de biodiversiteit in Nederland te helpen herstellen. Simpelweg door enerzijds het aanplanten van inheemse struiken en bomen daar waar er vraag naar is en anderzijds door een transparant platform te bieden waar je kunt doneren.
In zijn meest recente album genaamd ‘Leveller’, dat voorjaar 2023 uitgekomen is, richtte Ruben zich weer even op zijn eigen staat van zijn en hoe zijn levensvragen zich verhouden tot de natuur en het dierenrijk. Najaar 2023 speelde Ruben met zijn gelijknamige theatertour door heel het land met zijn band.
In 2024 gaat Ruben weer verder met het schrijven van nieuw werk en laat hij zich in een reeks solo shows alleen met zijn piano horen, zal hij een aantal festival shows spelen en brengt hij najaar 2024 een album uit met strijkkwartet Matangi waar ook een theatertour op zal volgen.

ster_1